EDIT:Salut,
Am citit cu atentie fiecare mesaj si prin prisma discutiilor am inteles mai bine atat avantaje cat si dezavantajele fiecarui sistem.
Scorpy are dreptate, si eu am fost constient de acest lucru inca de la inceput: Niciun sistem nu ar aduce multumiri tuturor jucatorilor, mereu va fi cineva mai dezavantajat fata de altcineva daca luam la bani marunti fiecare detaliu.
Cand am dezvoltat prima data sistemul am mers pe ideea ca nu trebuie ca fiecare parteneriat sa aiba licitatii active si tocmai de aceea la inceput au fost atat de putine. Insa mi-am dat seama ca a fost o idee destul de proasta.
Astfel, in urma analizei mesajelor parerea mea este ca ar sistemul de licitatii ar trebui sa decurga in felul urmator:
1. Pastram sistemul actual pe ideea - ultimul licitant castiga
2. Modificam rang-urile parteneriatelor... astfel incat sa se poata ajunge mai usor la rangul de parteneriat mediu - mare
3. Adaugam un al 4-lea rang, gen: Ultra, sau vedem ulterior... astea fiind detalii
4. Limitam numarul de contracte active per parteneriat in functie de dimensiunea acestora...
De exemplu un parteneriat mic poate avea maxim doua contracte active, un parteneriat de nivel mediu poate avea 3 contracte active, un rating mare 4 contracte... stiu ca in momentul actual sunt parteneriate ce pot sustine mai mult de doua contracte in acelasi timp dar trebuie sa fie pentru toata si in plus, chiar daca parteneriatul are jucatori foarte buni, mai bine lucreaza unul-doua contracte decat sa nu lucreze niciunul pentru ca l-a luat altcineva.
5. Limitam dreptul unui parteneriat de a licita un contract intr-un termen de 24 ore.
6. Se va modifica timpul de asteptare pentru licitatie de la 24 - 48 ore la 32 - 48 ore. Este necesar sa fie minim 24 ore pentru a se putea mobiliza parteneriatele, iar modificarea aceasta face ca licitatia sa se incheie intre orele 7 AM si 11PM. Astfel nu va crea frustrare pentru pierderea unui contract la ora 4 AM. (Serverul USA/Europe va fi setat si el diferit in functie de fusul orar al zolei)
7. In momentul de fata se adauga 3 contracte mici pe zi. Sa facem un sistem inteligent ce calculeaza numarul de parteneriate eligibile pentru licitatie in momentul respectiv si adauga 50% (cu rotunjire prin adaos) de contracte.
Situatia fiind in felul urmator: Exista 15 parteneriate. 9 parteneriate mici eligibile pentru licitatie si 2 parteneriate medii eligibile. Se vor adauga 5 contracte mici si unul mediu. Mai mult ca sigur ca pana trec cele 32-48 ore se va modifica numarul parteneriatelor eligibile, insa aceasta idee se bazeaza mai mult pe ideea de sincronizare aproximativa astfel sa nu hard-codam 3 contracte batute-n cuie si asa ramane fie ca sunt 5 parteneriate fie ca sunt 15.
8. Se va pastra ideea de a face licitatiile castigate publice
9. Se va pastra ideea de dizolvare automata a parteneriatelor si transferarea datoriei administratorului initial insa doar in cazul in care parteneriatul are doua contracte consecutive cu un procent sub 35%.
10. Dupa ce s-a terminat toata oferta, contractul se marcheaza ca si castigat, insa se va castiga doar procent din completarea finalizata iar pentru restul se vor aplica penalizari iar pentru aruncarea marfii luata pe contract, jucatorul va plati si el o penalizare de 300euro/tona
Am resetat sondajul astfel incat sa puteti vota noile idei.Mesaj vechi:
Mai multe persoane au acuzat sistemul actual de licitatii, iar utilizatorul Lukos a venit cu o idee care personal mie imi place.
Pentru a nu lua decizii singur deoarece impactul va fi strict asupra voastra, a jucatorilor, va cer opinia in legatura cu modificarile propuse.
1. Licitatia nu va mai fi castigata de catre ultimul licitant ci de cel ce liciteaza valoarea cea mai mica. Astfel pe parcursul timpului de licitatii, membrii parteneriatelor acreditati au posibilitatea de a licita suma dorita pentru castigarea contractului.
Se va preciza suma maxima ca si in cazul actual, iar parteneriatul ce are licitata suma cea mai mica in momentul in care expira timpul, acela va primi contractul. In cazul in care sunt mai multe parteneriate ce liciteaza suma minima fix la fel, se va alege aleator unul dintre acestea.
2. Lista contractelor castigate sa fie publica... astfel se va sti exact ce parteneriat a castigat si pentru ce suma a fost castigat contractul.
3. Pentru a evita licitatia cu rea-vointa a contractelor doar pentru a bloca licitatiile, in momentul in care un parteneriat ajunge la suma de -500.000 euro (adica 3 contracte pierdute din prima) acesta este automat lichidat iar datoria parteneriatului va fi transferata catre proprietarul INITIAL al parteneriatului. Deci chiar daca parteneriatul a fost transferat pe un alt administrator, datoria va reveni tot jucatorului ce a infiintat parteneriatul.
Astept opiniile voastre pe baza subiectului.