Modificare numarului de soferi&camioane

Started by gicksboy, Dec 29, 2016, 08:41 PM

previous topic - next topic
Go Down

gicksboy

Dec 29, 2016, 08:41 PM Last Edit: Dec 29, 2016, 08:55 PM by gicksboy
Propun modificarea nr. de soferi si camioane care apar zilnic la orele 12 AM, 12 PM. Consider ca acel numar ar trebui cumva raportat la numarul de jucatori(macar cei activi), ci nu la un numar exact de camioane. In momentul de fata la ora 12 primim x soferi/camioane, din care(de cele mai multe ori) minim 3-4 sunt inutile(camioane cu cerinte slabe),2-3 sunt acceptabile,2-3 sunt bune(pe astea se bat deja toti),iar restu sunt camioane de rating destul de mare pentru majoritatea.
Aceeasi poveste si-n cazul soferilor, majoritatea de 3-4 stele(nu zic c-ar fi ceva rau,dar la inceput avem nevoie de cei de 1-2 stele ca sa ajungem sa-i luam pe cei de 3-4), cativa de 2 stele si destul de multi de 1 stea.

Avantaje:
1.o piata mult mai reala, pana la urma in realitate nu sunt scoase mereu x camioane pe piata. Sunt scoase un nr diferit in fiecare zi,dar de cele mai multe ori oferta intrece cererea,in timp ce in joc oferta nu e nici jumatate din cerere.
2.un joc mult mai competitiv, in momentul in care ai cu ce sa te intreci cu restu...e clar ca vrei sa faci asta
3.o prima impresie mult mai buna decat cea actuala asupra jocului din partea incepatorilor. Am vazut multe mesaje de la incepatori care desconsidera actualul sistem.
Pana la urma "clientii fideli" adica veteranii sunt mult mai sigur cei care investesc in joc,dar daca nu deschizi portile si celor noi, la un moment dat veteranii se vor plictisi(cum s-a mai intamplat in versiunile trecute) si jocul v-a ajunge intr-o perioada grea, atat pentru dezvoltator, cat si pentru cei care inca mai vor sa-l joace.
4. in cazul camioanelor, o sansa mai mare pentru cei care-si doresc un camion aproximativ bun
5. o ascensiune mai rapida a jocului,nu facem nimic daca stam toti la 2-3 camioane x ani de zile.
6. preturile camioanelor vor fluctua, asa cum trebuie pe o piata, in functie de cererea si oferta din zilele precedente.(pot da un exemplu de joc care se bazeaza pe acest sistem si se descurca foarte bine)
7. impiedicarea jucatorilor care vor sa incurce jocul care cumpara camioane si dupa le vand,dar mult mai scump. Nu va mai avea rost sa cumperi camioane doar de dragul de a-l vinde cuiva mai scump,cand are sanse sa-si cumpere singur unul la pretul pietei.

Dezavantaje:
1.ca de obicei vor fi anumiti veterani si/sau alte persoane care nu vor fi de acord(niciodata n-o sa fim toti de-acord ca asa-i normal)
2.daca raportarea va fi una pozitiva pentru jucator atunci e posibil ca piata sa fie supraaglomerata la un moment dat(pana la urma dezavantajul asta vine cu avantajul de scadere a preturilor, ceea ce reprezinta o caracteristica a pietei,fluctuatia preturilor)
3.daca raportarea va fi una negativa pentru jucator(consider ca deja cam este) atunci posibil ca piata sa fie aproximativ goala.
4.probabil pentru unii va deveni jocul mai plictisitor mai repede(asa cum pentru unii e plictisitor din cauza metodei actuale)
5.ridicarea pragurilor necesare pentru avansarea in joc(cred c-ar trebui lucrat si la sistemul de acordare al ratingului in acest caz, astfel incat sa nu fie prea usor sa atingi un anumit rating)

P.S. O alternativa la modificarea acestor numere, ar fi vanzarea la un termen de 6h in loc de 12h cum e cel actual.Astfel incat sa marim totusi capacitatea pietei,dar tot va fi nevoie de o ajustare in functie de nr. de playeri. Adica nu putem sa ne gandim ca 15 camioane vor ajunge pentru tot jocul la infinit. Daca la 100-200 activi ne batem pe ele ca "cainii", in momentul in care vom fi mai multi o sa fim hiene..furam unu de la altu, nu mai stam sa cumparam...

gicksboy

Am raportat avantajele-dezavantajele la camioane pentru ca in cazul soferilor se subintelege ca in momentu in care ai nevoie de camioane, ai nevoie si de soferi care sa le conduca.

DriverAlex05

+1 din partea mea. Eu m-am atasat foarte mult de acest joc, lunar platesc o suma modica pentru a-l incuraja pe Andy.
Problema cu soferii si camioanele o intampin si eu, la ora 12 ziua sunt la servici si nu intotdeauna am telefonul sau laptopul la indemana pentru a intra in market, iar seara la ora 0 de cele mai multe ori dorm ori sunt prins cu alte activitati gospodaresti.
Cel mai indicat pentru acest joc ar fi ca fiecare jucator sa aiba un marketplace al lui din care sa isi cumpere ce camion isi doreste si sa angajeze 2 soferi/24 de ore. Eu de o saptamana nu am mai cumparat niciun camion pentru ca nu am timp si acum stau cu ~330k E in joc deoarece in formatul actual e rupere pe soferi si camioane. Cu parere de rau, dar daca ceva nu se va schimba in legatura cu acest lucru voi fi obligat sa abandonez aceasta minunata comunitate.

Scorpy

Da si eu cred ca trebuie gandita o varianta mai echitabila legata de soferi si camioane! Eu unul cred ca oferta este foarte mica in comparatie cu cererea!  8)
Este adevarat si faptul ca jocul are niste cheltuieli de intretinere si din cauza asta am zis ca trebuie gandita o balanta intre cele doua parti!  8)
Acuma Andy stie exact datele legate de oferta si cerere si daca este adevarata senzatia pe care o avem noi ca jucatori si anume ca oferta este foarte mica in comparatie cu cererea.
Nici mie nu mi se pare normal ca timp de o saptamana si la 12 si la 00 sa nu poti prinde nimic (sofer sau camion).
Eu am jucat si varianta trecuta! Aceasta varianta este mult mai buna,mai bine gandita ca si strategie, este o competitie corecta intre parteneriate, se poate juca si singur si-n grup! Din punctul meu de vedere jocul la ora actuala mai are doua hibe majore: problema soferi+camioane si chat-ul lasat prea liber!
Acuma sa vedem ce spune si domnul Andy! 8)
 

AndyM

De astazi se va adauga acelasi numar de camioane si soferi si la orele 18:00 pe langa 12:00 si 00:00. ;) Sa fie cu noroc.
Asa cum am spus in anunt, concurenta nu va fi eliminata niciodata.
Insa e bine ca s-a diminuat sa nu fie chiar strigator la cer.

Astonrivll

As propune o marire procentuala din nou a generarii de camioane si soferi. S-au cam inmultit userii pe server de la ultimul update.

Go Up